När man talar om julpynt tänker många ofta på julgransglitter, julgranskulor, prydnadstomtar, juldukar och annat fint som piffar upp hemmet på julen, men det viktigaste av allt är förmodligen ljusen. Julpynt utan ljus är som en julafton utan julklappar. Med fina ljus i och utanför ert hem blir julen något alldeles extra.

Så julpyntar du med ljus

Julstjärnor

Snygga julstjärnor som sprider mjukt ljus i fönstren är ett måste. Det ger ett fint intryck både i och utanför ert hem. Julstjärnan kallas även för adventsstjärna eftersom den hängs upp den 1:a advent och den symboliserar Betlehemsstjärnan som i sin tur symboliserar Jesu födelse.

Adventsljusstakar

Det finns elektiska adventsljustakar och ljusstakar med stearinljus. De elektriska adventljusstakarna brukar bestå av 5 – 7 armar och ni placerar dem på fönsterbrädan. Om ni kombinerar en adventsljusstake med en julstjärna, någon fin blomma (gärna den krukväxt som också kallas för julstjärna) och någon julprydnadssak blir era fönster riktigt juliga. Ljusstakar med stearinljus ställer ni helst på något julpyntat bord, men lämna dem inte utan uppsikt om ni har barn.

Ljusslingor

Ljusslingor brukar sättas upp utanför hemmet. De kan rama in era fönster och dörrar, fästas efter taknocken och dras precis där ni vill ha dem. Med hjälp av ljusslingor som diskret lyser upp ert hus och er trädgård visar ni att ni tar julen på fullaste allvar. Det finns även speciella flaggstång ljusslingor som kan hissas upp till toppen på er flaggstång och som sedan fästs i marken så att ljusslingorna blir diagonala. Er flaggstång kommer då att se ut som en gigantisk och futuristisk julgran. Det är mycket effektfullt.

Julgransljus

Julgransljus är julens kanske viktigaste julpynt. De lyser upp er gran och får julgranskulorna att blänka fint.

Stearinljus

Stearinljus ger en riktig myskänsla och är därför också ett måste på julen. Placera juleljusen på ett bord och en byrå som är dekorerade med annat julpynt. Sedan är det bara sitta och mysa med familjen och knäcka nötter tillsammans.

Copyright © 2024 Julpynta - Hitta billigt julpynt på nätet.