Fina jultextilier är ett måste om du vill skapa en riktig julstämning i ditt hem och därför ska vi på julpynta.com naturligvis ge dig några tips på hur du kan julpynta ditt hem med textiler.

Julgardiner

Det spelar ingen roll hur mycket du har julpyntat ditt hem, din juldekoration blir inte komplett utan ett par stämningsfulla julgardiner i köket. Om du vill skapa en mysig julstämning passar gardiner i rött tyg utmärkt, gärna med inslag av guld och/eller grönt. Om du vill använda dig av lite ljusare toner passar vita gardiner med små inslag av rött (gärna med till exempel små röda tomtar) utmärkt, framför allt vid köksfönstret. Om du är skicklig på att sy kan du även köpa tyger med vinter- och julmotiv och sy dina julgardiner själv.

Juldukar

Om du har samlat din släkt och dina vänner till julen gör en vacker julduk på långbordet julstämningen total. Det finns dukar och tyger för alla smaker och plånböcker och oavsett vilka färger du för övrigt har dekorerat ditt hem med kommer du garanterat att hitta något som matchar. Om du vill ha en duk med julmotiv finns det många olika motiv att välja på, till exempel tomtar, pepparkaksgubbar, julgranar, hjärtan eller snögubbar. Annars funkar enfärgade dukar bra. En enkel enfärgad duk i rött är en klassiker men även en vit duk kan skapa en fin stämning i vintermörkret.

Julhanddukar

Oavsett om du har gäster över julen eller inte kan det vara mysigt att skapa julstämning även i badrummet. Det finns handdukar med julmotiv i många olika färger som kan användas både i badrummet och på gästtoaletten, men du kan även använda dem enbart i dekorativt syfte, till exempel genom att hänga upp dem på dina handduksvärmare.

Copyright © 2023 Julpynta - Hitta billigt julpynt på nätet.